Tänään siirryttiin pallohallille talven ajaksi treenailemaan, kylmä sielläkin, mutta lämpimämpi kun ulkona ja katto päänpäällä :D Siellä siis treenaten talven ajan! 

Tänään sunnuntaina alkoi Rumarakin järjestämä 10x oleva kurssi, oli oikein mukavat treenit, 8 koirakon porukassa. Meillä oli 5 eri "pistettä" jossa jokaisessa 2-5 estettä: Putkeen menoa "pimeästä" kulmasta, kontakteja, keppikulmia, eteenmenoa, ja vaikeat esteet: muuri, pussi ja rengas.

1) Putki ja kolme hyppyä: Putkeen meno pimeästä kulmasta meni hyvin, Islalla ei ollut vaikea ymmärää ja hyvin haki putken pään, palkkaamaan riensin putken toiseen päähän, välillä otettiin hyppyjen kera.

2) Kontakti esteet; A-este ja puomi: Kontakti esteille saatiin Salmelta uusia vinkkejä, ja käskynä käytetään jatkossa vain:  sanaa "paikka" ...ennen huutelin mitä sattuun: "odota odota odota paikka plaahh" heh, eli nyt jos muistais itse mitä pitää sanoa, hankala homma ;D Näitä pitää treenata kyllä ihan tosi paljon jatkossa! Kun saadaan varmaksi pysyminen kontaktilla (palkka maasta) niin täytyy itse pidentää etäisyyttä koiraan ja seuraavalle esteelle koira lähtee vasta luvan kanssa :)

3) Kepit: Kepit 4 kpl -hyppy ja kepit 8kpl - hyppy. Pääasiassa treenailtiin että koira menee oikeasta välistä alottaen kepit, hieman myös kokeilin itse juosta vasemmalta puolen keppejä, silloin ei vielä Islalla keskittyminen riittänyt, joten jätettiin tämä vielä tällä kertaa myöhemmäksi. Hyvin kepit meni suurimmaksi osaksi, kertaakaan ei keppejä alottanut väärältä puolen, mutta meni muutamat kerrat toisesta välistä alottaen. Hyvällä mallilla kuitenkin :)

4) Eteen meno: Hyppy-putki-hyppy-hyppy, Mikko oli avustamassa tässä, palkan koira sai viimeisen esteen lopussa, alustalta. Alussa meinasi juoksi parin viimesen esteen ohiste, johtuen mun huonosta ohjauksesta, käskyt annoin liian myöhään. Lopussa saatiin pari hyvää onnistumista :) Alkaa siis hoksata pikkuhiljaa!

5) Rengas-muuri-pussi: Esteet oli peräkkäin, ja tässä varmisteltiin "vaikeita" esteitä, mutta JIHUU ei ollut mitään ongelmaa! :D Olin kyllä yllättynyt. Ainut oli vaan, että muurista palaset lenteli muutamaan kertaan. Pussiin haki hyvin ja meni aina läpi. Rengas ei myöskään tuottanut ongelmaa ja hyvin haki renkaan! :)

Kokonaisuudessaan tämän päivän treeni kertaan olin TOSI tyytyväinen, jokaisista harjoituksista saatiin ainakin yksi tai useampiakin onnistuneita suorituksia! Isla oli aivan onnessaan ja omistajalla jäi tosi hyvä mieli! :)

Nyt sitten tässä vielä pähkäilen ja jännittelen joko uskalletaan IHAN OIKEISIIN ENSIMÄISIIN AGILITY KISOIHIN 7.11, täällä kajaanissa! :D Eiköhän me, huhuijj!  :)