Paltamossa järjestettiin agilitykurssi, joten olimme heti mukana! Kurssin ohjaajana oli Kirsi Kemppainen. Ryhmiä oli kaksi, osallistujia niin vähän, joten päätimme yhdistää ryhmät samaan. Ryhmässä oli kaiken tasoisia koiria, 6 koirakkoa; 3 bortsua, 2 suursnautseria ja 1 belgianpaimenkoira.

Lauantaina oli ensin teoriaa tunnin verran, jonka jälkeen kentälle, siellä taisikin hurahtaa jotain melkeen 4h! ;D Kuunnellen ohjaajaa ja kokeillen eri juttuja, käytiin kaikki esteet yksitellen läpi jne. Päivä oli tosi lämmin joten taukoja pidettiin paljon.

Sunnuntaina iltapäivästä jatkettiin, ottaen yksitellen vielä muutama este jota ei edellisenä päivänä ehditty käymään. Lopussa otettiin jo halukkaiden kanssa pidempää rataa ja harjoiteltiin ohjaus tekniikkaa. Tosi hyviä vinkkejä! :)

Taukojen aikana treenattiin vapaana olleita esteitä Islan kanssa, ja otettiin pieniä rata pätkiä. Seurailtiin läheltä kentän laidalta, kun toiset suoritti omia suorituksia, todella hyvää treeniä Islalle koska sillä edelleen tapana "ajella" toisia koiria pois kentältä, koska luulee omistavansa koko kentän. Huomasin että käskyn alla Isla ei lähde toisia koiria uhkailemaan, mutta jos ei ole käskyä antanut niin välillä yrittää sinkoilla toisten koirien luokse. Parannusta saatiin tähänkin asiaan, palkkasin siitä kun ei lähtenyt toisten luokse.

Muurin hoksasi hyvin ja se alkoi hienosti sujumaan, alussa epäröi hyppäämistä, kun "este" niin korkea. Perus hyppyihin tuli paljon lisää varmuutta, eikä mennyt enää kun muutaman kerran riman ali. Esteet oli suunnilleen jotai 45-55cm korkeudessa. A-este ja puomi, kuuluu varmoihin esteisiin ja menee mielellään, kontakteja toki harjoiteltava! Putki, ei jostain syystä sujunutkaan niin hyvin. Tykkää kyllä esteestä ja hyvin sen suorittaa. Luulen että minun ohjauksesta johtui se "epäröinti" ja haukkuminen ennen putkeen menoa. Ei kuitenkaan takaisin koskaan esteeltä kääntynyt kun läpi meni. Pöytä lisätä tähän välimatkaa, hieman malttamattomana paikallaan pysyi, palkkasin ihan pöydän viereltä. Ei juurikaan treenattu tätä.

Epävarmat esteet ovat edelleen keinu, kepit ja rengas. Ääh. Renkaan se kyllä hyppää sitten kun hoksaa, mutta jostain syystä ei hahmota sitä kauempaa ollenkaan. Keppejä ei treenattu ollenkaan, koska haluan opettaa verkkojen (ei ollut tuolla) avulla, sotkamossa kokeiltiin ja niitten avulla lähti niin hyvin sujumaan, joten en sekota tähän nyt muuta. Keinu, välillä ujostelee ja välillä menee suht hyvin. Itse olen vielä keinun laskeutumista kädellä hidastanut. Hieman jännittynyt esteellä, mutta treeniä vain tähänkin, niin jospa alkaa sujumaan :)

Opimme paljon uutta tältä viikonlopulta ja oli kyllä tosi mukavaa! Isla oli tosi innossaan koko ajan! Kerrankin omistin koiran edes hetkellisesti, joka oli illalla väsynyt! Tätä siis tapahtuu todella harvoin tuolle pirpanalle :D

ps. Kamera oli mukana, mutta enhän muistanut edes niitä kuvia ottaa, ääh! :P

Elokuun 10. päivä olis näillänäkymin tiedossa seuraavat möllikisat! :)

Täytyis varata aika loppu syksyksi lonkka ja kyynär kuvauksiin, toivottavasti ovat koivet kunnossa!

LOMALOMALOMA se lähestyy aivan pian! ;)